anders dan anders massage

met aandacht aan heel je lichaam

 Het enige wat jij hoeft te doen is ontvangenDe massages die ik aanbied zijn in alle opzichten anders dan anders. Leidraad in mijn massages is mijn kennis uit het Oosten. Daar heeft men in de loop van meer dan 3000 jaar diepgaande en gedetailleerde kennis opgebouwd van het uitgebreide stelsel van meridianen (energiebanen) en acu en marma punten. Ik weet dat wanneer jouw energie vrij door je lichaam kan stromen, jij in balans kan zijn en je als mens gezond en vitaal voelt. Mijn massages zijn gericht op het stimuleren, verbeteren en het in balans brengen van je innerlijke energieën, het eventueel opheffen van blokkades, maar ook op jouw innerlijke schoonheid. De massages werken in op lichaam én geest, zodat je na afloop een diepe ontspanning, geestelijke rust en verbondenheid met je lichaam ervaart.

De eerste keer

Kom je voor het eerst, dan ontvang ik je met een glas helder water. Ik leg eerst mijn werkwijze en de eventuele opties over de massage uit. Ik stel je vragen over jouw persoonlijke gezondheid en jij mag aangeven met welke intentie je de massage wilt ingaan. Wat zijn je persoonlijke wensen en verwachtingen en ook essentieel wat zijn jouw grenzen ten aanzien van de gebieden die in de massage (kunnen) worden aangeraakt. Deze tijd gaat niet ten koste van je massage! Na het gesprek volgt de massage. Na afloop van de massage is er gelegenheid om kort na te rusten, er staat voldoende water voor je klaar en als je behoefte daar aan hebt mag je je ervaringen delen. Doorgaans duurt het kennismakingsgesprek zo’n 15 à 20 minuten.

Een ontdekkingsreis naar jezelf 

Ben je wel eens gemasseerd, dan weet je hoe heerlijk een aanraking kan zijn. Je lichaam voelen is enorm belangrijk! Een anders dan anders massage is de manier om lichamelijk en geestelijk lekker te ontspannen. Ik voer de massage uit met liefdevolle warmte en respect voor jouw lichaam.

reactie van een cliënt:
” Massage is voor mij de manier om in de hectiek van alledag tot rust te komen. Terug naar de essentie, de basis. Ik heb van Leon een heerlijke zeep en olie massage ontvangen. Wat fijn dat ik die van jou mocht ontvangen. Ik voel mij weer helemaal zacht in mijn element. en mijn huid is fris en stralend. Tot snel. “

reactie van een cliënt:
Wat voelde ik me vandaag belachelijk luxe en verwend! Ik stond op, zette thee en deed de deur open voor Leon en zijn massagetafel. Zoals ik gewend ben van Leon was de massage een combinatie van ontspanning, humor en knopen losmaken. Leon weet wat ik nodig heb zonder dat ik hem dit hoef te vertellen. En met de geluiden van mijn eigen huis om mij heen kon ik heerlijk ontspannen op de tafel. Volledig ontspannen en in balans gleed ik van de tafel en nu kwam het mooiste: Ik was al thuis! Leon pakte zijn tafel in, gaf me een knuffel en stapte in de auto. Het is moeilijk met woorden te omschrijven, woorden dekken niet de lading van wat Leon heeft gebracht in mijn leven. Stabiliteit, ontspanning en rust in een tijd dat ik het gevoel had geen basis te hebben. De rest van de middag heb ik heerlijk na-ontspannen van deze ervaring.
Ik ben dankbaar voor onze ontmoeting een aantal maanden geleden “

 


De kunst van het zachte aanraken

Ik nodig je uit om binnen de door jou gekozen massage jezelf in liefde te openen, in overgave. Je hoeft niets te doen, alleen maar te ontvangen. In het liefdevol openen en ontvangen van jezelf, ervaar je de verdiepende beleving van de helende kracht van mijn zachte aanraking. Je mag simpelweg genieten, en er is ook ruimte voor het vrijlaten en vrijgeven van emoties. Emoties die ergens in je lichaam zijn opgeslagen en in de massage letterlijk worden (aan)geraakt.

Emoties van verdriet, pijn, woede, schaamte zijn net zo welkom als die van genot, opwinding en blijdschap.

reactie van een cliënt:
” Leon masseert met volledige aandacht en voelt feilloos aan wat ik nodig heb. Onder zijn handen kan ik alles loslaten en voel ik mij ontspannen. Na 90 minuten voel ik mij een ander mens. “

Ik geef je hele lichaam aandacht

De wijze waarop ik massages aanbied is voor veel mensen anders dan anders, anders dan bijvoorbeeld een massage in een saunabedrijf of wellness salon.
Zo geef ik tijdens de massage aandacht aan je hele lichaam. Daarbij horen ook de buik, borstgebied en het bekkengebied. Zijn er bepaalde gebieden waar je niet aangeraakt wil worden, dan kun je dat in het gesprek voorafgaande aan de massage gewoon aangeven. En mocht tijdens de massage een bepaalde aanraking toch ongemakkelijk aanvoelen, dan kan je dat met een simpel gebaar kenbaar maken. Ik houd rekening met jouw grenzen, immers het is en gaat om jouw lichaam!
Ik begrijp dat een massage van het hele lichaam gevoelig en spannend is. Daarom ga ik in alle discretie zorgvuldig om met jouw vertrouwen en veiligheid.

reactie van een cliënt:
” In verbinding staan met je eigen lichaam en grenzen aangeven vond ik in het begin best lastig. Hoe doe je dat dan? Wat zijn mijn grenzen? Maar na een paar massages werd mijn lichaam als het boek met alle antwoorden. Heb ik dit nodig? Dient dit mij nog? Of mag ik het vrijgeven en loslaten. Mijn lichaam vertelt het me, en ik luister. Haast onvoorstelbaar maar door de zachte aanrakingen van Leon gebeurt het. “

 

Lichaamshygiëne

Kom je voor een massage, dan is het wel zo fijn dat je schoon, fris en verzorgd bent. Dat geldt voor je lichaam, maar eveneens voor je kleding.
Liever geen make-up of deodorant. Laat waardevolle sierraden thuis en houdt er rekening mee ( kledingkeuze) dat er altijd nog olie op je lichaam achter blijft.

Hygiëne, als je ook de ander respecteert!